Ontsnap aan de output-gedreven werkomgeving: Creëer een zomerse routine van creatief opladen met artist dates

zomerse artist date Anke en Singer Laren

Artist Date van Anke aan Singer Laren, zomer 2023 (tentoonstelling Liefde voor Kleur)

met rechtsonder haar eigen werk

Als kenniswerkers bevinden we ons vaak in een werkomgeving die gericht is op output, productiviteit en prestaties. Hoewel deze focus belangrijk is, kan het ons soms gevangen houden in een eindeloze cyclus van werk zonder voldoende ruimte voor ontspanning en creatieve zelfexpressie.

Gelukkig is er een eenvoudige, maar krachtige manier om uit deze sleur te breken en onszelf weer op te laden: artist dates. Deze zomer nodigen we je uit om een routine van creatief opladen te creëren door regelmatig artist dates in te plannen.

In dit blog verkennen we de voordelen van artist dates en delen we tips zodat jij deze ook in jouw leven kan integreren en de creativiteit kan laten stromen.

De kracht van Artist Dates

Artist dates zijn speciale uitjes die je de vrijheid geven om te verkennen, te spelen en je creatieve geest te voeden. Ze bieden een waardevolle ontsnapping aan de output-gedreven werkomgeving en laten je toe om los te komen van de dagelijkse verplichtingen.

Enkele voordelen van artist dates zijn onder andere:

  • Inspiratie en nieuwe ideeën opdoen
  • Ontspanning en plezier ervaren
  • Zelfontdekking en persoonlijke groei
  • Creatieve blokkades doorbreken
  • Versterken van je relatie met jezelf

Hoe maak je artist dates tot een zomerse routine

Een aantal zaken zijn van cruciaal belang voor het slagen van jouw Artist Date. Hierbij een praktisch overzicht:

  • Planning: Reserveer regelmatig tijd in je zomeragenda voor artist dates. Maak er een prioriteit van en behandel het als een afspraak met jezelf.
  • Verken verschillende activiteiten: Experimenteer met verschillende artist date-activiteiten, zoals het bezoeken van musea, het maken van wandelingen in de natuur, het deelnemen aan workshops of het creëren van kunst.
  • Neem creatieve materialen mee: Breng je kleurboek, schetsboek, penselen, stiften of potloden en andere creatieve materialen mee tijdens je artist dates. Dit stelt je in staat om ter plekke je creatieve sappen te laten stromen en je gedachten en emoties uit te drukken.
  • Alleen zijn: Sta jezelf toe om tijdens artist dates alleen te zijn. Dit creëert ruimte voor reflectie, zelfontdekking en ononderbroken creativiteit.
  • Beperk digitale afleiding: Schakel je telefoon uit of zet hem op stil tijdens je artist dates. Minimaliseer de afleidingen van de digitale wereld en focus op de ervaring in het hier en nu.
schetsen en kleuren op vakantie

Altijd binnen handbereik op vakantie: een schetsboek, pen, stiften en kleurpotloden om de vakantie herinnering vast te leggen op papier.

Hoe artist dates je werk positief beïnvloeden

Artist dates zijn niet alleen waardevol voor persoonlijke ontwikkeling, maar ze kunnen ook een positieve invloed hebben op je werk. Door jezelf de tijd te geven om te ontspannen en je creatieve geest te voeden, creëer je ruimte voor frisse ideeën, innovatie en een verhoogd gevoel van welzijn. Je zult merken dat je na een artist date met hernieuwde energie en inspiratie terugkeert naar je werkplek, wat je creativiteit (vinden van oplossingen) en daarmee ook jouw productiviteit ten goede komt.

Deze zomer is het tijd om te ontsnappen aan de output-gedreven werkomgeving en jezelf toe te staan om creatief op te laden met artist dates. Door regelmatig tijd vrij te maken voor deze speciale uitjes, zul je de voordelen ervaren van inspiratie, ontspanning, zelfontdekking en het doorbreken van creatieve blokkades. Dus, plan je artist dates, pak je creatieve materialen en omarm de mogelijkheid om jezelf te voeden en te laten groeien. De impact zal niet alleen voelbaar zijn in je persoonlijke leven, maar ook in je werk.

*

Dus, terwijl je jezelf deze zomer toestaat om de voordelen van artist dates te ervaren en je creatieve geest te voeden, nodig ik je ook uit om naar je eigen thuiswerkplek te kijken als een schilder naar een canvasdoek. Jouw muren, vloer en plafond zijn het canvas waarop je mag inkleuren, waarop je jouw persoonlijke touch kunt toevoegen.

Neem de tijd om te overdenken welke elementen je vreugde brengen, welke kleuren je energie geven en welke inspiratie je nodig hebt. Creëer een omgeving die jouw verlangen naar creativiteit, productiviteit en welzijn weerspiegelt. Het is jouw ruimte om te ontwerpen, om te gedijen en om jezelf te uiten.

thuiswerkplekken

Voorbeelden van authentieke ideale thuiswerkplekken, wordt ook de creator van jouw eigen wereld, creëer jouw ideale thuiswerkplek.

Wordt de meester van jouw Werkparadijs

Neem de tijd om te overdenken welke elementen je vreugde brengen, welke kleuren je energie geven en welke inspiratie je nodig hebt. Creëer een omgeving die jouw verlangen naar creativiteit, productiviteit en welzijn weerspiegelt. Het is jouw ruimte om te ontwerpen, om te gedijen en om jezelf te uiten.

En weet dat je hierin niet alleen staat.

Als designcoach sta ik klaar om dit proces met liefde en plezier te begeleiden, zodat ook jij de thuiswerkplek kunt creëren waar jij naar verlangt.

Voel je welkom in de ThuiswerkAcademie.

*

Heb een kleurrijke zomer!

Liefs, Anke

Jouw designcoach

Logo Thuiswerk Academie en foto Anke breed met url

Meer lezen?

Scroll naar boven