"Een authentieke thuiswerkplek leren creëren levert een hogere productiviteit én voldoening op."

Transcriptie

Ik ben Nathalie Ristorto, geboren in Frankrijk en opgeleid in Nederland. Ik woon samen met mijn gezin in Frankrijk in ons zelf verbouwde droomhuis. Hier werk ik als teamleider Communicatie en Klantenservice van Themapark Puy du Fou. Ik heb samen met Anke eigenlijk, of in ieder geval, zij heeft me geholpen om deze werkruimte te creëren.

Waarom een werkruimte? Ja, ik vind het heel fijn om gewoon echt, wanneer je aan het werk, gefocust moet zijn, om daar gewoon echt een ruimte voor te hebben. En op het moment dat de deur dicht is, dat je dat ook meteen achter je laat en dan door kan eigenlijk naar je familieleven.
We hebben allebei een kantoorbaan waar we af en toe eens thuis werken (in Frankrijk is dit nog niet zo normaal als in Nederland). Ook ben ik voorzitter van een vereniging waar ook nog aardig wat administratie bij komt kijken. Een huis verbouwen is uiteraard een hoop administratie.
Ja, en we merken ook, we vinden het gewoon fijn om structuur en organisatie te hebben, dus het was voor ons echt een hele logische zet om hier gewoon een dedicated ruimte daarvoor te hebben.

 

ONTWERPADVIES OP AFSTAND

Dat is op zich ook wel een twijfel, want het is eigenlijk niet heel gewoon. Dus ja, hoe kan iemand, en dat heb ik ook heel vaak gehoord met vrienden, kennissen, hoe kan Anke mij helpen, terwijl ze niet eens weet hoe het huis eruitziet.
Ja, dat was uiteraard ook wel een vraag: hoe in godsnaam gaan we kleuren van een ruimte kunnen bepalen, wat voor vloer, wat voor hoogtes, ramen of niet ramen, hoe waar?
Blijkt dus helemaal niet nodig te zijn.

Het is eigenlijk heel gek, maar het principe is eigenlijk dat zij mij uitlegt wat de stappen zijn en dat ik die kennis krijg om het eigenlijk zelf te kunnen doen.

 

TROTS OP MIJZELF

Dus ja, ik ben echt ontzettend trots! Trots dat ik dit gewoon heb kunnen leren om het zelf te ontwerpen, bouwen en te maken, zoals wij het dus fijn vinden en wij ons lekker voelen.

We vinden het allebei een hele fijne ruimte en wat ik zeg, je kan gewoon echt die deur dichtdoen en je voelt je gewoon op je werk.
Voorheen waren we aan de keukentafel of aan de eetkamertafel, dan nog met een koptelefoon want het geluid eromheen en kinderen die dan nog wat vragen en noem maar op.
Nu is het gewoon én duidelijk vanuit het gezin, oké dit is mijn ruimte, als ik hier ben kom je alleen maar als het echt noodzakelijk is, anders niet.
En het is dus ook makkelijker voor ons, want het is: oké ik doe de deur dicht en ik ben op m’n werk. En ik ga er weer uit want ik heb een pauze en dan ga ik gewoon weer met m’n gezinsleven.

Maar die afscheiding tussen de twee rollen en ruimten, en het is misschien heel gek, maar het voelt ook echt anders: de kleuren zijn namelijk net een tikje anders. Het past bij het huis maar het is net even anders (de binnenkant van de tussendeur naar de werkruimte heeft een andere kleur dan de buitenzijde). Het is een samenstelling die net even verschillend is van de rest van onze woning. Dus het voelt gewoon als een werkplek.

 

MEER VOLDOENING OP EEN THUISWERKDAG

Ik denk dat dat programma van Anke zou kunnen opleveren in ieder geval dat is mijn inzicht, een hogere productiviteit maar ook een hoger niveau van satisfaction. Ik heb nu echt dat gevoel dat het stukje werken gewoon niet als een moeten is maar het is leuk. En dat is ook omdat gewoon de ruimte waar ik ben, dat is gewoon een hele fijne ruimte. Ik neem lekker een kopje thee erbij en ik ga gewoon echt lekker aan het werk.

 

DIT GUN IK MIJN COLLEGA’S OOK

Ik zie het zelf ook met een aantal collega’s, sommigen hebben gewoon ontzettend veel moeite om zich thuis te kunnen concentreren. Maar dat snap ik ook, je hebt een gezinsleven, je hebt je was draaien, er wordt aan huis aangebeld voor een pakketje. En dan moet je je wel constant bij je terug kunnen trekken en denken: oké, fft, en hier is de 100% focus. Als die ruimte dat niet kan bieden, is de verleiding naar mijn idee erg groot om dat dan ook niet te hebben. Dus ja, ik denk dat als je dat stukje productiviteit en creativiteit in je team wenst te hebben, dan is dit wel echt de investering waard.

// Nathalie Ristorto – Kuiper

“Ik ken Anke al 10 jaar. Vanaf het moment dat ik haar ontmoette zag ik dat zij een heel duidelijke eigen visie en stijl heeft. Ze durfde haar eigen authentieke kleding te kiezen en ze voerde dat door in haar nieuwe huis. Daar had ik bewondering voor. Ik wilde ook dat lef hebben en zo makkelijke en met plezier keuzes kunnen maken

Toen ik met mijn gezin (terug) naar Frankrijk verhuisde en een oud landhuis kocht om te verbouwen wist ik niet waar ik aan begon. Ik benaderde twee lokale architecten maar ik heb de indruk dat het niet helemaal de opzet was van de architect die ik tegenover me had om gewoon echt mijn smaak te leren kennen. Dus natuurlijk, het zag er leuk uit maar het was niet Ruud en Nathalie en onze kinderen. Het was een mogelijkheid maar het was niet onze keuze. Ik wilde óns droomhuis realiseren.

Toen ik zag dat Anke haar eigen bedrijf als designcoach was begonnen wist ik meteen dat ik bij haar moest zijn. Vanuit Nederland heeft Anke mij, via video, op weg geholpen door middel van een helder stappenplan, videolessen, praktische opdrachten en coachcalls.

Zo heb ik, samen met mijn man, ons huis van top tot teen ontworpen én verbouwd met een afzonderlijke werkkamer op onze woonverdieping.

Anke op bezoek bij NAthalie
positie bureau naast raam tegeonver de deur (Powerpositie)

"Het grootste inzicht dat ik via het programma heb ik gekregen is dat rust in een ruimte kan worden gecreëerd met kleur."

zicht vanuit eetkamer op woonkamer en entree
zicht vanuit eetkamer op woonkamer en entree - veel ramen toegepast (in totaal 26 nieuwe kozijnen bij renovatie)
doorkijk speelgang vanaf de werkkamer met de grote spanten en dakramen
doorkijk speelgang vanaf de werkkamer met de dakramen & indirecte verlichting onder in de wand
IMG 4715
zicht vanuit keuken op woonkamer - warm kleurgebruik (3 kleuren op de muren, 1 statement wall met behang en houten keukenblad en bar)
spectaculaire gang gastenappartement door middel van behang en verlichting
spectaculaire gang gastenappartement door middel van behang en verlichting

“Anke heeft ons echt geholpen om gewoon die heerlijke, fijne omgeving te kunnen creëren voor ons samen. Waar wij als gezin kunnen leven én werken.

 

Ik zou ook echt hopen dat Anke nog een heleboel andere mensen zou kunnen helpen.

 

Want het is inderdaad een alternatieve, best bijzondere manier van architectuur en interieurdesign, maar het is eigenlijk een heel concreet leerprogramma. Ik ben degene die dus nu gewoon iets geleerd heeft en daar ben ik haar elke thuiswerkdag erg dankbaar voor.

// Nathalie Ristorto - Kuiper

“Dus als je denkt, ik wil gewoon een betere concentratie hebben, ik wil me gewoon goed in m’n thuiswerkomgeving kunnen voelen, en ook iets over mezelf leren, want dat is toch gelinkt aan elkaar, dan zou je dit traject wel moeten doen.

 

Waarom zou ik Anke 100% aanraden? Ja, dat is eigenlijk heel simpel.

Zij heeft mij geleerd hoe ik het moet doen. Zij heeft het niet voor mij gedaan, dus ik voel me er ook op vooruitgegaan, persoonlijk. Ik voel dat ik zelf gegroeid ben in mijn eigen smaken, in mijn eigen keuzes. En ik voel me nu ook zekerder.”

Thuiswerkplekken eenvoudig next level brengen

Ik deel heel graag een vernieuwende manier van thuiswerken waar mijn klanten (leidinggevenden en hun hybride werkende teams) de allerbeste thuiswerkresultaten mee krijgen. Dit alles zonder een heel ontwerp en inkoopteam te moeten managen, zodat je kosten laag blijven en er tijd overblijft om met je team bezig te zijn.
Gratis
Scroll naar boven