Aan: Martine van Streun | KLM Inflight Services naar aanleiding van kennismakingsgesprek 2 oktober 2023

Van: Anke van Eck | Thuiswerk Academie – Amsterdam 3 oktober 2023

design samen de optimale hybride werkweek vanuit Activity Based Working, thuis én op kantoor

Zodat jij de meest aantrekkelijke leidinggevende wordt en blijft die goed voor al haar medewerkers zorgt.

Doordat je jouw medewerkers begeleidt in het leren activiteitsgerelateerd werken, zowel op kantoor als thuis.

En daarmee een ‘best workplace‘ op álle werkplekken faciliteert.

thuiswerkplek

Het nieuwe hybride werken, de Winning Way of Working, stelt jou als leidinggevende voor een aantal grote uitdagingen.

Wat herken jij uit de volgende vraagstukken?

 • wat hebben huidige en nieuwe medewerkers nodig om gezond en optimaal te leren werken?

 • welke mogelijkheden zijn er om samenwerking en interactie in stand te houden / te bevorderen?

 • hoe begeleid ik medewerkers in het ontwikkelen van een vitale (thuis)werkdag?

Het is een hele kluif om het activiteits gerelateerd werken te introduceren en integreren in een organisatie.

Daar komt bij dat het thuiswerken inmiddels onderdeel is van de hybride werkweek.

Wat kan leiden tot (en bij veel bedrijven het geval is, jullie zijn niet de enige):

 

Autonomie, het plaats- en tijdonafhankelijk werken, is dan ook een belangrijke pijler in het werkgeluk van medewerkers. Maar werknemers hebben het Activity Based werken, en zeker ook thuiswerken, nog te leren.

In deze video legt Thuiswerkexpert Anke van Eck uit wat er gebeurt als mensen zich meer bewust worden van de mogelijkheden en als een designer naar zijn/haar thuissituatie kijkt en zo het Activity Based Working thuis integreren. Dit is dé manier om  het optimaal hybride samen te werken.

Bekijk de video nu >>>

Succes van de (thuis)werkplek en werkdag is afhankelijk van het menselijk gedrag.

Om het dagelijkse werkgeluk en de vitaliteit van (huidige én nieuwe) medewerkers te verbeteren is er een duidelijke strategie nodig.

Een strategie die het proces van deze verandering naar activiteits gerelateerd én hybride werken faciliteert, medewerkers begeleidt.

Wat jij als werkgever nodig hebt is dat werknemers begeleid worden in het bewust kiezen van hun werkplek en locatie passend bij de werkzaamheden. 

Waarbij werkactiviteiten onderscheiden dienen te worden in creatie en communicatie. Zodat voor al die werktypen de juiste werkplek kan worden gekozen, door middel van de juiste hard- en software aangevuld met gezonde persoonlijke succes routines. Dat vormt een optimale werkdag.

En van daaruit komen op organische wijze de inzichten en gesprekken tot stand die leiden tot het ontwerpen van de optimale hybride werkweek.

Zo ontstaat op organische wijze de benodigde input voor het opstellen van passende afspraken voor het hybride werken op teamniveau.

Gezond werken, afwisselende werkplekken
Gezond werken, afwisselende werkplekken
3 ingredienten voor succesvolle thuiswerkdag
Drie cruciale ingrediënten voor optimale werkdag & week
foto vitale happy thuiswerker

Wat jouw bedrijf nodig heeft

is dat medewerkers die hybride werken:

Om medewerkers bewust activiteits gerelateerd te leren werken, zowel op kantoor als thuis, is mijn suggestie aan KLM Inflight Services om te starten met een interactieve workshop op maat voor het team.

Van hieruit kan het gesprek over het inrichten van de optimale hybride werkweek makkelijk kan worden gevoerd. Dit kan leiden tot afspraken passend bij het team.

Wanneer verdere begeleiding gewenst is, omdat gedragsverandering nu eenmaal een proces is wat gemiddeld 3 maanden duurt, dan is een vervolg mogelijk via het traject in de ThuiswerkAcademie.

Met mijn begeleiding worden medewerkers empowered in het zelf realiseren en integreren van gezonde persoonlijke succes routines. Zodat medewerkers  optimaal kunnen functioneren en zich VOL-daan voelen na een hybride werkweek.

Vanuit deze bewustwording zullen zij ook makkelijker op kantoor hun passende werkplek kiezen en hun hybride werkweek beter kunnen organiseren.

DSC 0149 min

Mijn uitnodiging: workshop op maat

In deze workshop op maat gaan we dieper in op de persoonlijke waarden van de teamleden en behoeften voor optimaal hybride samenwerking. Dit alles gebaseerd op het concept van Activity Based Working.

Anke presenteert

special offer voor KLM inflight services

workshop op maat

live op locatie of online
2595
1550 uitgaande van korte evaluatie (online vragenformulier) achteraf
 • live workshop team KLM Inflight Services
 • Aan de slag met nieuwe kennis
 • Praktische opdrachten > concreet persoonlijk plan
 • Meer zelfinzicht en vanuit enthousiasme aan de slag
 • BONUS: geweldige werkdagplanner
KLM special

wat anderen zeggen

thuiswerkplek Liselotte

ANKE HEEFT HELDERE VISIE OP COMFORTABEL WERKEN

Ik wist wat belangrijk was voor de organisatie:

 1. Plek waar iedereen zichzelf kan zijn
 2. Beste uit elkaar kan halen als collega’s onderling
 3. Werken op een werkplek die aansluit bij de rol en functie

Maar hoe dit er concreet uit zou kunnen zien op kantoor en thuis, ik had werkelijk geen idee?! Daar heeft Anke ons mee geholpen en we zijn blij met het resultaat.

Liselotte Waterbeek

HR DIRECTOR YOUVIA

“De tools die Anke inzet geven handvaten en zijn praktisch inzetbaar. Hiermee kon ik alle kennis aanboren in mezelf, zonder overdonderd te worden door kennis die voor mijn situatie niet inzetbaar of relevant is. Daarnaast is Anke gewoon een heel leuk en enthousiasmerende persoonlijkheid.” 

Irene Janssen

Irene Jansen

coach voor changemakers

“Interessant Ankes kijk op rituelen, succes routines ontwikkelen en het gebruik maken van het gehele huis op een thuiswerkdag. Ik kan nog veel van jou leren met betrekking tot lekker thuiswerken!”

Richel

Richel Lubbers

Architect (bekend van RTL4 De Perfecte Verbouwing)

let's start!

Deze workshop is dé manier om direct op geheel praktische wijze aan de slag te gaan met activiteits gerelateerd en hybride werken.

Door te leren, te oefenen en te experimenteren als individu ontstaan vanzelf de benodigde gesprekken die nodig zijn om te komen tot teamafspraken voor de optimale hybride werkweek.

Van daaruit is het makkelijk(er) om een beleid op te stellen voor het hybride werken op teamniveau. Om zo bij te dragen aan het dagelijkse werkgeluk en de vitaliteit van de medewerkers. Dat is wat je te doen hebt om een aantrekkelijke werkgever te blijven en een ‘best workplace‘ te bieden.

Ik kijk er naar uit om jullie te mogen begeleiden in de transitie naar activity based working, zowel thuis als op (het nieuwe) kantoor.

Benieuwd om te horen voor welke teams deze workshop de meeste impact kan maken.

Graag beantwoord ik al jullie praktische en strategische vragen.

Met vriendelijke groet, 

Anke van Eck (Msc.)

thuiswerkplek

Over Anke van Eck

thuiswerkexpert & designcoach

Er is één ding waar het bij mij altijd om gedraaid heeft: mensen blij maken met een fijne woon- of werkomgeving. Die omgeving is er namelijk áltijd en heeft zo’n grote impact op hoe we ons voelen, dat dit te belangrijk is om geen serieuze aandacht aan te besteden.

Allereerst ben ik daarom vanuit technisch oogpunt bouwkunde aan de HTS en erna TU Delft (voor de functionele invalshoek) gaan studeren. Maar mijn liefde voor kunst en interesse in hoe onze omgeving ons welzijn beïnvloedt kon ik niet kwijt door alles alleen vanuit een ingenieurs- en architectenblik te bekijken. Want het succes van de werkplek is afhankelijk van ons menselijk gedrag en dus ben ik mij ook gaan verdiepen in het begeleiden van medewerkers om Activity Based Working te integreren in hun hybride werkweek middels het ontwikkelen van persoonlijke succes routines.

Al die kennis en mijn jarenlange ervaring als hybride werkende huisvestingsadviseur heb ik in 2019 samengevoegd tot een uniek programma om niet alleen iedereen te stimuleren zijn of haar eigen ultieme woon- of werkplek te creëren, maar ook alle tools, handvatten én vertrouwen te geven om het ook daadwerkelijk te gaan doen. Want door als een designer te werk te gaan doet men ervaring op en kan men bewust kiezen.

my office is my canvas
Scroll naar boven