is het thuiswerken in jouw organisatie écht onderdeel van de hybride werkweek?

logo def

Het nieuwe hybride werken stelt jou als werkgever voor een aantal grote vraagstukken: 

  • hoe houd ik mijn medewerkers betrokken en vitaal?
  • hoe ziet de ideale hybride werkomgeving eruit?
  • wat hebben huidige en nieuwe medewerkers nodig om gezond en optimaal te werken?
  • wat kan ik qua thuiswerkplek faciliteren zonder inbreuk te maken op de privacy?
  • hoe kan ik als werkgever bijdragen aan betere wereld (onnodig brandstof gebruik voorkomen bijvoorbeeld)
  • welke mogelijkheden zijn er om samenwerking en interactie in stand te houden / te bevorderen?
  • welke type werkplekken zijn er nodig om de diverse werkactiviteiten van creëren en communiceren te ondersteunen?
  • hoe blijf ik een aantrekkelijke werkgever in deze werknemersmarkt?

Een veel gemaakte fout is dat werkgevers denken dat het beschikbaar stellen van laptops, beeldscherm en ergonomische  bureaustoelen voldoende is. Ook als er een budget wordt gegeven aan thuiswerkers maakt men vaak niet de impact die men wil maken: 50-75% van de budgetten wordt niet uitgegeven door de medewerkers?!

Er is dus wat anders nodig om het hybride werken op álle werkplekken te integreren en medewerkers optimaal te laten functioneren.

 

In deze video legt Thuiswerkexpert Anke van Eck uit wat er gebeurt als mensen zich meer bewust worden van de mogelijkheden en als een designer naar zijn/haar thuissituatie kijkt en zo het Activity Based Working thuis integreren.

 

Dit is dé manier om de hybride werkweek te ontwerpen en het hybride werken op ALLE werkplekken te integreren.

Bekijk de video nu >>>

I empower you to create your true home office.

Wat jij als werkgever nodig hebt is dat werknemers begeleidt worden in het visualiseren, ontwerpen en creëren van hun authentieke thuiswerkplek(ken)

Waarbij werkactiviteiten onderscheiden dienen te worden in creatie en communicatie. Zodat voor al die werktypen de juiste werkplek kan worden gekozen, door middel van de juiste hard- en software aangevuld met gezonde persoonlijke succes routines.

Het volledig faciliteren van thuiswerken en medewerkers een ‘Best Workplace’ bieden: dat is wat je als organisatie moet doen om een top werkgever te worden en succesvol te zijn in business. Wel zo duurzaam.

vrolijke werknemer thuis
my office is my canvas

Over Anke van Eck

thuiswerkexpert & designer

Er is één ding waar het bij mij altijd om gedraaid heeft: mensen blij maken met een fijne woon- of werkomgeving. Die omgeving is er namelijk áltijd en heeft zo’n grote impact op hoe we ons voelen, dat dit te belangrijk is om geen serieuze aandacht aan te besteden.

Allereerst ben ik daarom vanuit technisch oogpunt bouwkunde aan de HTS en erna TU Delft (voor de functionele invalshoek) gaan studeren. Maar mijn liefde voor kunst en interesse in hoe onze omgeving ons welzijn beïnvloedt kon ik niet kwijt door alles alleen vanuit een ingenieurs- en architectenblik te bekijken. Waarop ik de Elemententheorie ben gaan bestuderen, dit gaat over energie van dingen en ruimten. Hier heb ik mijn methode ‘Vibes vertalen naar kleur, vorm en materiaal in het interieur’ op gebaseerd. 

Al die kennis en mijn jarenlange ervaring als huisvestingsadviseur heb ik in 2019 samengevoegd tot een uniek programma om niet alleen iedereen te stimuleren zijn of haar eigen ultieme woon- of werkplek te creëren, maar ook alle tools, handvatten én vertrouwen te geven om het ook daadwerkelijk te gaan doen. Zowel bedrijven als particulieren heb ik sindsdien mogen begeleiden om hun optimale, ondersteunende en stimulerende fysieke omgeving te verwezenlijken.

Mijn oplossing: "My home office is my canvas"

In dit programma stel ik medewerkers in staat om hun optimale en authentieke thuiskantoor te creëren met een eenvoudig te volgen stappenplan. In dit online programma krijgen de deelnemers:

icoon online leeromgeving
icoon Q A coaching

Aan het einde van dit programma hebben jouw medewerkers:

1

verhoogde productiviteit thuiswerken

Thuiswerkplek die afgestemd is op de verschillende activiteiten zodat de medewerker mentaal optimaal kan functioneren, ofwel, vanuit ease & joy kan thuiswerken. Het hybride werken is hiermee geïntegreerd over alle werkplekken.

2

thuiswerkplek geoptimaliseerd

ARBO proof computerwerkplek geïnstalleerd EN werkplek die afwisselende werkhouding stimuleert zodat medewerker ook fysiek optimaal functioneren kan. En dus een lager ziekteverzuim onder de medewerkers en meer werkgeluk.

3

authentieke uitstraling

Persoonlijke én professionele uitstraling in videomeetings, zowel intern met collega’s als ook extern naar klanten, samenwerkingspartners en/of leveranciers. En bovenal de ultieme thuiswerkplek die aansluit op de individuele behoeften van de medewerker en de mogelijkheden van de ruimte.

4

toepasbaar stappenplan

Kennis en vertrouwen om dit proces telkens weer toe te passen, handig als de werknemer van functie wisselt en daarmee de werkzaamheden ook veranderen. En ja, deze methode kan óók op andere ruimtes in huis worden toegepast, dus extra karmapunten verdiend voor goed werkgeverschap.

Mijn suggestie aan Olympia voor het next level brengen van het hybride werken om aandacht te hebben voor zowel de kantoorhuisvesting én de thuiswerkomgeving. Op beide plekken dienen de juiste werkplekken met ondersteuning van de juiste soft- en hardware aanwezig te zijn.

Door zowel op strategisch niveau als op operationeel niveau aan de slag te gaan met het anders werken, zullen medewerkers zich ontwikkelen en meegaan in de verandering. Ontdekken wat voor hen persoonlijk werkt is dé manier om op teamniveau de hybride werkweek te ontwerpen.

Ik zorg dat werkgevers het hybride werken integreren in de thuiswerksituatie, door medewerkers te empoweren in het zelf realiseren van hun optimale én authentieke thuiswerkplek en gezonde thuiswerkdag. Zodat medewerkers ook thuis optimaal kunnen functioneren en zich VOL-daan voelen.

Neem vrijblijvend contact met me op om te ontdekken welke strategieën jouw bedrijf kunnen helpen om hybride werken en specifiek het thuiswerken next level te brengen. 

Ik help jullie graag verder!

 

Met vriendelijke groet, 

Anke van Eck (Msc.)

anke@thuiswerkacademie.nl | 0624592214 | thuiswerkacademie.nl

thuiswerkplekken
Scroll naar boven