Medewerkers zijn (nog) geen werkplekexpert & Vitaal thuiswerken is een vaardigheid

Het enige wat jij hoeft te doen is jouw medewerkers begeleiden in het creëren van hun optimale, authentieke thuiswerkplekken én individuele vitale thuiswerkstijl.

Zodat zij succesvol kunnen zijn in hun werk middels de passende werkomgeving, óók op een thuiswerkdag.

Werkplekexpert Anke van Eck vertelt erover in de video 👇🏻

3 ingredienten voor succesvolle thuiswerkdag

de 3 ingrediënten

voor een vitale thuiswerkdag:

Volgens mijn visie zijn er drie essentiële invalshoeken om naar een ruimte en daarmee de thuiswerplek te kijken, namelijk:

Vitaal thuiswerken is een vaardigheid. Die veel medewerkers nog niet onder de knie hebben. Wat logisch is, want het is relatief nieuw.

Het enige wat je hoeft te doen is jouw medewerkers aan-moedigen en begeleiden in het ontdekken en integreren van een duurzame individuele werkstijl.

Zodat zij succesvol kunnen zijn in hun werk middels een optimaal thuiswerkritme en persoonlijke succes routines.

de 3 invalshoeken

onze visie op de ideale werkplek

Volgens mijn visie zijn er drie essentiële invalshoeken om naar een ruimte en daarmee de thuiswerplek te kijken, namelijk:

Want een ruimte in huis die wordt ingericht als thuiswerkplek is bedoelt om alle werkactiviteiten te ondersteunen. De basis voor optimaal functioneren is het technisch comfort (prettige temperatuur gedurende het hele jaar om maar wat te noemen) en functioneel meubilair inclusief de computer en bijbehoren.

Dit zogenaamde Activity Based Working geldt niet alleen voor het inrichtingen van een kantoorvloer, maar is ook inzetbaar voor het werken vanuit huis.
Ook thuis worden immers verschillende werkactiviteiten gedaan en de werkplek(ken) dienen daarop te worden afgestemd. Daarbij is een afwisselende werkhouding cruciaal voor een vitale werkdag.

Wanneer het voor de medewerker als individu écht gaat werken is wanneer er ook de juiste energie in de ruimte is. En die energie, dat ongrijpbare, dat gevoel, maak ik heel concreet door tools aan te reiken waarmee de gewenste vibe kan worden vertaald naar kleur, vorm en materiaal voor het interieur.

That is where the magic happens!

gouden driehoek thuiswerkplek

Over Anke van Eck

Design-coach & teacher
(thuis) werkplek expert

Er is één ding waar het bij mij altijd om gedraaid heeft: mensen blij maken met een fijne woon- of werkomgeving. Die omgeving is er namelijk áltijd en heeft zo’n grote impact op hoe we ons voelen, dat dit te belangrijk is om geen serieuze aandacht aan te besteden.

Allereerst ben ik daarom vanuit technisch oogpunt bouwkunde aan de HTS en erna TU Delft (voor de functionele invalshoek) gaan studeren. Maar mijn liefde voor kunst en interesse in hoe onze omgeving ons welzijn beïnvloedt kon ik niet kwijt door alles alleen vanuit een ingenieurs- en architectenblik te bekijken. Waarop ik de Elemententheorie ben gaan bestuderen, dit gaat over energie van dingen en ruimten. Hier heb ik mijn methode ‘Vibes vertalen naar kleur, vorm en materiaal in het interieur’ op gebaseerd. 

Al die kennis en mijn jarenlange ervaring als huisvestingsadviseur heb ik in 2019 samengevoegd tot een uniek programma om niet alleen iedereen te stimuleren zijn of haar eigen ultieme woon- of werkplek te creëren, maar ook alle tools, handvatten én vertrouwen te geven om het ook daadwerkelijk te gaan doen. Zowel bedrijven als particulieren heb ik sindsdien mogen begeleiden om hun optimale, ondersteunende en stimulerende fysieke omgeving te verwezenlijken.

my office is my canvas

Met de ThuiswerkAcademie breng ik gemak voor jou en energie in jouw team(s).

Hybride werken next level brengen

Ik deel heel graag een vernieuwende manier van thuiswerken waar mijn klanten (leidinggevenden en hun hybride werkende teams) de allerbeste thuiswerkresultaten mee krijgen. Dit alles zonder een heel ontwerp en inkoopteam te moeten managen, zodat je kosten laag blijven en er tijd overblijft om met je team bezig te zijn.
Gratis
Scroll naar boven