Het vraagt niet veel tijd om productief & vitaal thuiswerken next level te brengen.

Je hebt er geen groot team voor nodig. 
Je hebt er niet eens een architect voor nodig.

En toch bereik je er wel uitzonderlijke resultaten mee.

Bekijk hier onder de mogelijkheden van de organisatie meenemen in kleine stappen middels ‘design thinking‘ en ‘blended learning👇🏻

design thinking methode

organisatie meenemen door kleine stappen te zetten: design thinking

Onze aanpak onderscheidt zich door haar unieke benadering, waarbij we stapsgewijs kleine veranderingen introduceren die organisaties gemakkelijk kunnen omarmen. #designthinking

Dit maakt het ontwikkelproces behapbaar voor teams en medewerkers, waardoor ze onze inzichten naadloos kunnen integreren in hun werkstijl en thuiswerkplekken.

Deze effectieve aanpak, stimuleert een duurzame ontwikkeling van medewerkers en verbetering binnen de organisatie. #transformatie

Onze unieke aanpak: Blended Learning

Anke tapt voor hoofd
afbeelding online training ThuiswerkAcademie
afbeelding community

workshop

1-3 uur

Voor thuiswerkers in teams: Ontdek de essentiële invalshoeken voor het creëren van jouw ideale thuiswerk-plekken en persoonlijke succes routines voor jouw werkdag. Met als resultaat iedereen een persoonlijke actieplan voor vitaler thuiswerken

Dit kan zowel online als live op podium voor kleine en grote groepen.

training

micro-learnings van 1 uur

Ontdek onze interactieve online training waar elke deelnemer als extra begeleiding wekelijks nieuw trainingsmateriaal ontvangt, variërend van video’s en lessen tot opdrachten. 

Aangevuld met live contact-momenten met werplekexpert & designcaoch Anke van Eck voor alle vragen en persoonlijke aandacht.

community

platform

Ontvang inzichten, ideeën en oplossingen voor het optimaliseren van jouw thuiswerkplek en thuiswerkdag in onze community, waar medewerkers beeldmateriaal delen en elkaar inspireren, waardoor iedereen volledig gemotiveerd blijft. 

De ideale manier van verbinding  faciliteren binnen hybride werkende teams.

profielfoto Willemijn Huisman

Naast de workshop van 2,5 uur tijdens de teamdag was er vooraf én achteraf met behulp van e-mailcoaching en inlog in de ThuiswerkAcademie intensief begeleid. De hoeveelheid aan informatie en begeleiding voelde aan als rijkdom.

afbeelding online training ThuiswerkAcademie

Wat we het beste kunnen doen om jouw team(s) productiever en vitaler hybride te laten werken, is afhankelijk van de precieze vraag en behoeften.

 

>> Plan een vrijblijvend strategiegesprek in via de button of stuur een bericht naar anke@thuiswerkacademie.nl

profielfoto Margaret Massop

Ankes workshop 'Ideale thuiswerkplekken' is een mooie win-win voor werkgevers: de medewerkers ervaren het als cadeautje en tegelijkertijd zorgt het voor fittere en vitalere medewerkers.

workshop 4 werkplekken

wat er mogelijk is voor jouw medewerkers:

1

PERSOONLIJKE FORMULE ONTWIKKELD

De combinatie van een optimale, authentieke thuiswerkplek en individuele succes routines maakt dat thuiswerken voldoening oplevert en als persoonlijk succes ervaren wordt. Dit is de ultieme werknemersexperience.

2

verhoogde productiviteit thuiswerken

Thuiswerkplek die afgestemd is op de verschillende activiteiten zodat de medewerker mentaal optimaal kan functioneren, ofwel, vanuit ‘ease & joy’ kan thuiswerken. Het hybride werken is hiermee geïntegreerd over alle werkplekken.

3

thuiswerkplek geoptimaliseerd

ARBO proof computerwerkplek geïnstalleerd EN werkplek die afwisselende werkhouding stimuleert zodat medewerker ook fysiek optimaal functioneren kan. En dus een lager ziekteverzuim onder de medewerkers en meer werkgeluk.

4

authentieke uitstraling

Persoonlijke én professionele uitstraling in videomeetings, zowel intern met collega’s als ook extern naar klanten, samenwerkingspartners en/of leveranciers. En bovenal de ultieme thuiswerkplek die aansluit op de individuele behoeften van de medewerker en de mogelijkheden van de ruimte.

5

toepasbaar stappenplan

Kennis en vertrouwen om dit proces telkens weer toe te passen, handig als de werknemer van functie wisselt en daarmee de werkzaamheden ook veranderen. En ja, deze methode kan óók op andere ruimtes in huis worden toegepast, dus extra karmapunten verdiend voor goed werkgeverschap.

6

GEZONDE WERKROUTINES GEINTEGREERD

Succes van de thuiswerkplek en dag is afhankelijk van ons menselijk gedrag.​ Thuiswerken is here to stay en dus zijn nieuwe succes routines nodig. Medewerkers hebben hun individuele behoeften en oplossingen ontdekt en geïntegreerd om gezond en ontspannen thuis te werken.

Hieruit bestaat de totale thuiswerkacademie

De totale ThuiswerkAcademie is opgebouwd uit 6 modules:

>> Clarity – Concept – Collect – Canvas – Create – Check <<

Klik op het icoon om te lezen wat elke module inhoudt.

icoon clarity

CLARITY

CLARITY

Krijg helderheid over de activiteiten op de thuiswerkmomenten en welke mogelijkheden er zijn voor een dynamische werkdag, zowel mentaal als fysiek. Een wensenlijst maken voor de optimale thuiswerkplek doen we vanuit drie invalshoeken: functioneel (denk aan meubels), technisch comfort en energetisch gezien.
icoon CONCEPT

concept

concept

Leer over de natuurlijke elementen Lucht, Water, Vuur en Aarde en ontdek hoe je deze uitingen van energie kan vertalen naar kleur, vorm en materiaal voor het interieur.
icoon cOLLECT

collect

collect

De eerste stap in het ontwerpproces: alle inzichten uit de eerdere modules worden samengebracht in een mindmap. Vervolgens worden deze vertaald naar de persoonlijke voorkeuren als input voor het ontwerp.
icoon cANVAS

Canvas

Canvas

Je leert zelf het ontwerp te maken voor jouw thuiswerkplek: qua indeling, inrichting en inkleuring. 
Dit is nog nooit zó simpel geweest dankzij de technologie van de 21e eeuw, apps op de smartphone!
icoon cREATE

Create

Create

Zet de projectmanager in jou aan en zorg dat deze werkplek er komt binnen de door jou gestelde kaders van budget, tijd en kwaliteit.
icoon check

Check

Check

Samen met thuiswerkplekspecialist Ingrid Kruithof zorg je ervoor dat jouw computerwerkplek goed geïnstalleerd is zodat jij ook fysiek optimaal kan functioneren. Ontwikkel jouw eigen succes routines om met ease & joy vanuit huis te kunnen werken.

Dit is wat de medewerker krijgt als die meedoet met een workshop van de ThuiswerkAcademie:

icoon online leeromgeving
icoon werkbladen
icoon community
icoon design lounge
icoon app
icoon Q A coaching

Wat anderen zeggen over samenwerken met de ThuiswerkAcademie:

thuiswerkplek Liselotte

“Vormen en kleuren in de mix met mijn favoriete kleurenpalet van wit en lichtgrijs, want felle kleuren zijn niet voor mij.

Vanuit de Feng Shui kennis ben ik bewust en anders gaan kiezen voor de meubels in mijn thuiswerkplek. En dan bleek het ineens heel simpel: ronde vormen toevoegen (tafel, kleed),  metaal voor de lampen en aaibare stof op de stoel en vloer.

Nu ben ik zo blij dat ik het gedaan heb, de vibe klopt en ik ervaar hier enorm goede flow. Hierdoor stromen de creatieve ideeën en oplossingen als vanzelf.

Liselotte Waterbeek

Liselotte Waterbeek

HR director

medewerkers lumc over webinar tijdens vitaliteitsweek:

manager review workshop budget wel uitgegeven

Ik voel me trots dat ik dit gewoon heb kunnen leren, om het zelf te ontwerpen, bouwen en te maken, zoals wij het dus fijn vinden en wij ons lekker voelen.

Het grootste inzicht dat ik via het programma heb ik gekregen is dat rust in een ruimte kan worden gecreëerd met kleur.”

Nathalie Kuiper

Nathalie Kuiper

teamleider klantenservice & communicatie

Eindresultaat kleurenschema in droomhuis Nathalie
Lees hier hoe Nathalie haar Franse landhuis verbouwde tot haar ultieme Maison & Home Office
afbeelding community

“Zo heb ik al jaren een deskbike in huis, nu eindelijk ook in gebruik! Sinds de workshop heb ik al mijn standaard Teams-meetings (3 x pw) op de bureaufiets doorgebracht.

#vitaliteit

profielfoto Margaret Massop

Margaret Massop

Trotse eigenaar Webmastery

D629E677 E5E7 4027 B889 2CF9134DFABE L0 001 12 2 2023 11 20 48

“De tools die ze inzet op basis feng shui geven heldere handvaten en zijn praktisch inzetbaar. Hiermee kon ik alle kennis aanboren in mezelf, zonder overdonderd te worden door kennis die voor mijn situatie niet inzetbaar of relevant is.

Een werkplek in mijn woonkamer van 30 m2 met een hoog fun-gehalte, dat was mijn wens. De sleutel bleek te zitten in werken met ‘zones’. De indeling van zithoek, eethoek, keuken, werkplek én leeshoek klopt nu!

Dankzij de nieuwe kennis op basis van de Elementenleer durfde ik te kiezen voor dit kleurenpalet, omdat het past bij mij. Dit maakt me elke werkdag zó blij!”

Irene Janssen

Irene Jansen

coach voor changemakers

meest gestelde vragen over de thuiswerkacademie

Dit traject is een blended programma met zowel educatie als contactmomenten met designcoach en werkplekexpert Anke van Eck.

Afhankelijk van de wensen van de organisatie worden workshops op locatie of online gegeven aan de groep. Dat geeft een goede warming-up, verbondenheid tussen de mensen en zet direct aan tot actie.

Om medewerkers in het ontwerp en veranderproces te begeleiden volgen zij modules in een online omgeving waar iedere deelnemer een eigen account heeft. Elke week komt er nieuw trainingsmateriaal vrij, dit kunnen video’s, lessen en/of verschillende opdrachten zijn.

Daarnaast is er een community, de zogenaamde ‘design lounge’ om inzichten en successen te delen. Dit zorgt voor verbondenheid in de groep. Dit kan bedrijfsspecifiek worden ingericht op verzoek.

Jazeker, een live workshop of inspiratiesessie voor een grote groep deelnemers is mogelijk. Dit kan zowel online als live op een inspirerende locatie.

Dit werkt heel goed als opstap naar het programma, het helpt werknemers zich bewust te worden van hun thuiswerksituatie en weten wat ze te doen staat voor het creëren van hun optimale, gezonde én authentieke thuiswerkplek en vitaal ritme.

Dit traject is ontworpen voor elke medewerker die zijn / haar functie (gedeeltelijk) thuis kan uitvoeren en dus een thuiswerkplek (nodig ) heeft.
Afhankelijk van de volwassenheid van de medewerkers rondom productief en vitaal thuiswerken zal een kleiner of groter traject worden voorgesteld na afstemming van de behoeften en mogelijkheden van de organisatie.

Het is geen vereiste om een eigen kamer beschikbaar te hebben. Er zijn altijd oplossingen te vinden voor het creëren van een eigen werkplek, hoe groot of klein dan ook. Juist als er geen aparte werkplek is, is het lastig om een werkplek te creëren waar je mentaal en fysiek optimaal kunt functioneren. Dus is in die situatie het programma juist ook van heel veel waarde.

Het programma is van waarde voor iedere branche. Het gaat er puur om dat medewerkers één of meerdere dagen per week vanuit huis werken.

Gedurende de zes maanden wordt men intensief begeleid door design-coach & teacher Anke in de modules.

Middels verschillende video’s, opdrachten en het online klaslokaal worden alle deelnemers aan de hand meegenomen.

Het is mogelijk om een online spreekuur of gezamenlijke Q&A als online coachmoment in te plannen. Hierin kunnen alle persoonlijke ontwerp- en coachvragen gesteld worden.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een live, online, groepscoachcall dan zal deze als opname ter beschikking worden gesteld aan de organisatie.

Tijdens deze coachcalls zullen er online ook ervaringsgerichte oefeningen gedaan worden, dit geeft een enorme verdieping en versnelling in het ontwerpproces.

Kan een medewerker een keer niet bij een live coachcall zijn, dan kan hij / zij deze op elk gewenst moment terugkijken (lang leve video!).

Om te zorgen dat de medewerker niet alleen mentaal maar ook fysiek optimaal kan functioneren vanuit de thuiswerkplek zijn een aantal zaken van belang. Enerzijds is dat afwisseling voor het lichaam, ofwel, niet statisch maar dynamisch door de dag heen bewegen. En anderzijds is het juist installeren van de computerwerkplek cruciaal. Hier is een hele module aan gewijd in samenwerking met thuiswerkplekspecialist Ingrid Kruithof.

Luister hier naar onze visie over de gezonde thuiswerkplek en vitale werkdag.

Een laptop en/of smartphone, een schrijfschrift, een pen en de commitment die men met zichzelf aan gaat om hier vol aan mee te doen.

Dit gaat diegene zoveel opleveren!

Er wordt gebruik gemaakt van het veel gebruikte platform Huddle (gemaakt door het Nederlandse bedrijf IMU). Huddle is de online omgeving voor e-learning én de community. Deelnemers hebben altijd en overal toegang met de Huddle app (naast dat het via de browser toegankelijk is). De privacyverklaring van Huddle vind je hier.

De totale ThuiswerkAcademie bevat 7 modules. De inhoud is grofweg over 2 assen te verdelen, de menselijke kant en de fysieke (t)thuisvesting.

De menselijke kant gaat over persoonlijke productiviteit en vitaliteit van medewerkers die benodigd is om lekker thuis te werken.

De fysieke kant gaat over de verschillende thuiswerkplekken voor creatie en communicatie op een thuiswerkdag (functionaliteit). Waarbij ook een verdieping mogelijk is over het creëren van een authentieke thuiswerkplek vanuit de persoonlijkheid (vibes). Een unieke interieurstijl heeft namelijk een positieve bijdrage aan het (thuis)werkgeluk.

Om het behapbaar te maken voor de deelnemers raad ik aan om 1 thema tegelijkertijd aan te pakken waardoor in slechts 4 weken tijd al verbeteringen worden ervaren.

Afhankelijk van het thema en de doelstellingen van de organisatie wordt bepaald welke planning haalbaar (en behapbaar) is.

Dit zal altijd voldoende tijd zijn om het programma op een ontspannen tempo te doorlopen, rekening houdend met vakantie, eventuele ziekte en pieken in werkdruk, én voldoende druk om er ook echt mee aan de slag te gaan.

Ja, dit is mogelijk wanneer het gaat om inkoop van grotere aantallen tickets op één factuur en in één aanmelding en startmoment van het traject.

Neem hiervoor contact met mij door een afspraak in te plannen in mijn online agenda of stuur mij een bericht door te mailen naar anke@thuiswerkacademie.nl.
We zullen dan samen bekijken welke werkvormen van blended learning het best passen bij de doelstellingen en de organisatie.

Dit programma heeft niet als doel om nieuwe spullen aan te schaffen. Om die reden werkt Anke dan ook niet samen met leveranciers van meubilair, technische gadgets of andere interieuritems. Wel heeft Anke een ruime kennis en ervaring met interieurinrichting en kan zij doorverwijzen naar leveranciers. 

Ja, dat kan Anke zeker ook doen. Het gaat tenslotte om het totaalplaatje van een fijne werkomgeving creëren op ALLE werkplekken. Hier vind je meer informatie over Ankes werkwijze en aanbod voor het ontwerpen van een TRUE Office.  

De herinrichting en re-branding van de kantoren van Youvia zijn toegelicht in deze showcase (inclusief links naar de vlog en video die Anke maakte om medewerkers te informeren en enthousiasmeren).

Vitaal thuiswerken & ideale thuiswerkplekken

Ik deel heel graag een vernieuwende manier van thuiswerken waar mijn klanten (leidinggevenden en hun hybride werkende teams) de allerbeste thuiswerkresultaten mee krijgen. Dit alles zonder een heel ontwerp en inkoopteam te moeten managen, zodat je kosten laag blijven en er tijd overblijft om met je team bezig te zijn.
Gratis
Scroll naar boven